Izšla je dvanajsta številka KPK Vestnika

V dvanajsti številki KPK Vestnika smo se v osrednji temi posvetili vprašanju dojemanja korupcije. Rezultati najnovejšega Eurobarometra so zaskrbljujoči in nosijo jasno sporočilo – ukrepi so nujni – tako posameznih držav kot tudi na ravni celotne EU.  Izmerjeno stanje odraža (ne)zaupanje državljanov, ki je povezano tudi z vprašanjem dojemanja in prevzemenja odgovornosti nosilcev javnih funkcij.

Kot vsakič, vas tudi tokrat obveščamo o aktualnem dogajanju na področju boja proti korupciji in aktivnostih Komisije za preprečevanje korupcije, tudi o tem, da se je projekt Supervizor uvrstil v ožji krog izbora za nagrado Združenih narodov s področja odličnosti v javni upravi, izsledkih raziskave Nacionalni sistem integritete, ki jo je Društvo Integriteta predstavilo konec februarja, zaključku verificiranja poročil o premoženjskem stanju in drugem.

Želimo vam prijetno branje in vas vabimo, da s svojimi kritikami, pohvalami in pripombami, ki jih pošljite na e-mailsodelujete pri ustvarjanju prihajajočih številk KPK Vestnika.

Arhiv prejšnjih številk KPK Vestnika najdete tukaj.