19. 04. 2024

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in vodja Centra za zaščito prijaviteljev na Komisiji Gregor Pirjevec sta se udeležila konference Mreže evropskih organov za integriteto in zaščito prijaviteljev (NEIWA), ki se je včeraj in danes odvijala v Valenciji.

Več
29. 03. 2024

Svetnica za evropsko in mednarodno sodelovanje Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) Barbara Fürst se je v tem tednu udeležila več dogodkov Foruma o boju proti korupciji in integriteti Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) v Parizu. Forum, ki se je sklenil danes, je zaznamovala 25. obletnica Konvencije proti podkupovanju javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju.

Več
22. 03. 2024

Vodja Službe za preventivo Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) mag. Vita Habjan Barborič se je ta teden udeležila 96. rednega zasedanja Skupine držav proti korupciji pri Svetu Evrope (GRECO). Na zasedanju, ki se je zaključilo danes, je nastopila tudi kot poročevalka nekaterih aktualnih dogajanj v Republiki Sloveniji.

Več
28. 02. 2024

Vodja Centra za zaščito prijaviteljev Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) Gregor Pirjevec se je danes na povabilo Ministrstva za pravosodje Republike Hrvaške udeležil dogodka na temo lobiranja, ki ga je hrvaško ministrstvo organiziralo v luči sprejemanja novega zakona o lobiranju.

Več

Novice pred 1. 1. 2024 so dostopne na arhivski spletni strani.