Udeležba Komisije na generalni skupščini NEIWA

19. 04. 2024

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in vodja Centra za zaščito prijaviteljev na Komisiji Gregor Pirjevec sta se udeležila konference Mreže evropskih organov za integriteto in zaščito prijaviteljev (NEIWA), ki se je včeraj in danes odvijala v Valenciji.

Predstavnikom 29 organizacij članic NEIWA iz 20 držav je dobrodošlico ob otvoritvi 9. generalne skupščine izrekel predsednik združenja glavnega zakonodajnega telesa skupnosti Valencije Corts Valencianes María de los Llanos Massó Linares.

V okviru dvodnevne skupščine so udeleženci potrdili spremembo ustave NEIWA, sprejeli poslovnik, razpravljali o financiranju mreže in potrdili Valencijsko deklaracijo o rezultatih 9. konference NEIWA, prisluhnili so poročilom Delovne skupine za prijave nepravilnosti in Delovne skupine za podporo prijaviteljem ter se seznanili s Primerjalnim poročilom o ureditvi sankcij na področju zaščite prijaviteljev v več državah (Irska, Nizozemska in Belgija) in s predlogi tem delovnih skupin za prihodnje leto.

NEIWA April 2024
Udeleženci tokratne konference NEIWA. Foto: NEIWA
NEIWA April 2024
Udeleženci konference NEIWA med zasedanjem. Foto: NEIWA