Medijsko središče

Temeljno vodilo komunikacije komisije z mediji je odprtost in dostopnost. Na vaš klic/kontakt se praviloma še isti dan odzovemo in iz svojih podatkovnih baz v najkrajšem možnem času posredujemo informacije, ki jih potrebujete pri svojem delu.

Komisija se pri posredovanju informacij sooča z zakonskimi in procesnimi omejitvami, ki omejujejo obseg informacij, ki jih lahko sporoči medijem in s tem javnosti. Komisija ne sme razkrivati identitete oseb, ki so v posamezni zadevi podale prijavo (prijaviteljev), in praviloma ne sme komentirati zadev v predkazenskem postopku na način, da razkrije kakršnekoli vsebinske informacije o primeru, saj bi s tem lahko ogrozila učinkovitost kazenskega postopka. Prav tako komisija ne podaja vsebinskih informacij o zadevah, ki jih obravnava, dokler so še v postopku obravnave, saj bi s tem lahko ogrozila učinkovitost svojih postopkov.

Kontakt za medije:

  • E pošta: pr.korupcija(at)kpk-rs.si
  • Maša Jesenšek, Višja svetovalka za odnose z javnostmi: (01) 400 57 15, 051 608 240
  • Nina Wabra, Višja svetovalka za odnose z javnostmi: (01) 400 57 11

Če se želite naročiti na prejemanje novic in sporočil za medije, lahko izpolnite spodnji obrazec. V naslednjem koraku boste svoj elektronski naslov dodatno potrdili s klikom na povezavo, ki jo boste po potrditvi vpisanih podatkov prejeli v svoj elektronski poštni predal. Potrditev morate izvesti v 48 urah, v nasprotnem primeru boste morali postopek ponoviti.

S posredovanjem elektronskega naslova soglašam, da komisija moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o novicah (zlasti s področja dela komisije in ostalih novic, aktualnih za delo komisije). Seznanjen/a sem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišem, in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknem na označeno povezavo (če povezave za izpis nimate več, si jo lahko zopet pošljete s ponovnim vnosom vaše e-pošte).

Pojasnilo:
Komisija bo elektronske naslove skrbno varovala v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Za prijavo na novice komisija uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe elektronskega naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da novice pošilja zgolj osebam, ki so se predhodno izrecno strinjale, da jih želijo prejemati.