Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Vrhovno sodišče ugodilo pritožbi komisije

Ljubljana, 3. junija 2015 – Zahteva Aleša Zalarja glede izdaje začasne odredbe ni bila utemeljena, je odločilo Vrhovno sodišče RS, zato je Komisija za preprečevanje korupcije ponovno objavila zaključne ugotovitve v postopku imenovanja generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva.

Komisija za preprečevanje korupcije je danes prejela sklep Vrhovnega sodišča RS, ki je ugodilo pritožbi komisije in izpodbijani sklep Upravnega sodišča RS spremenilo tako, da je zahtevo za izdajo začasne odredbe nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja zavrnilo. Zalar je bil obravnavana oseba v postopku imenovanja generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva, ki ga je vodila komisija.

Zaradi sklepa sodišča je komisija na svoji spletni strani ponovno objavila zaključne ugotovitve v omenjenem primeru in izjasnitev omenjene osebe. Del ugotovitev, ki se nanaša na drugo obravnavano osebo v postopku, ostaja prikrit, ker začasna odredba Upravnega sodišča RS še velja. Komisija se je tudi na to pritožila.

Povezava na zaključne ugotovitve v postopku imenovanja generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva: https://www.kpk-rs.si/sl/nadzor-in-preiskave/odlocitve-in-mnenja-komisije/zakljucne-ugotovitve/06/2015/zakljucne-ugotovitve-o-posameznem-primeruv-zadevi-imenovanja-generalnega-direktorja-vrhovnega-drzavnega-tozilstva

Sklep_Vrhovnega_sodiAAaa_RS_03062015.pdf

Vrhovno sodišče ugodilo pritožbi komisije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar